BLOG

INFLUENCER MARKETING: Ένα επιπλέον κανάλι προώθησης & branding! Πως να το αξιοποιήσετε και να το αξιολογήσετε!
09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

INFLUENCER MARKETING: Ένα επιπλέον κανάλι προώθησης & branding! Πως να το αξιοποιήσετε και να το αξιολογήσετε!


Τα δύο τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρίες επιδίδονται στη διαδικτυακή προώθηση των προϊόντων τους μέσω των διάφορων και γνωστών #influencers. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα μόδα που έχει κατακλύσει όλο το Instagram;

To Influencing αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει εισβάλει στην καθημερινότητά μας και επηρεάζει πλέον την κοινωνική μας συμπεριφορά.  Άτομα, τα οποία λαμβάνουν μεγάλη αναγνώριση και βρίσκονται στην επικαιρότητα για διαφορετικούς λόγους το καθένα και έχουν πολλούς χιλιάδες followers, επιλέγονται κατά κόρον από εμπορικές επιχειρήσεις για την προώθηση και την πώληση των προϊόντων τους.
Πώς γίνεται όμως η σωστή επιλογή των influencers; Πώς θα προωθήσουν σωστά τα προϊόντα; Σε ποια οικονομικά επίπεδα κινούνται οι αμοιβές τους; Υπάρχει τρόπος αξιολόγησής τους; Πόσο καιρό; Ακολούθως σας λύνουμε όλες τις παραπάνω ευνόητες ερωτήσεις.

 
#1 ΣΤΟΧΟΣ INFLUENCING: BRANDING Ή ΠΩΛΗΣΗ;



Ο κάθε επιχειρηματίας που θέλει να προχωρήσει σε μια τέτοια δραστηριότητα θα πρέπει αρχικά να οριοθετήσει τον σκοπό για τον οποίο θα προβεί σε αυτή την ενέργεια. Ο απώτερος στόχος είναι πάντα η ΠΩΛΗΣΗ, ωστόσο υπάρχουν 2 δρόμοι για να ακολουθήσει κάποιος. Είτε θα ξεκινήσει με ένα μεγαλύτερο αριθμό «μικρότερων» σε followers και αναγνωσιμότητα influencers, είτε θα ξεκινήσει με ορισμένες πολύ δυνατές και αναγνωρίσιμες influencers με τις οποίες θα επιτύχει μία γρηγορότερη πώληση και δημοτικότητα. Η διαφορά σε αυτές τις δύο επιλογές διαφορετικών ταχυτήτων είναι το οικονομικό κόστος. Στην πρώτη περίπτωση στοχεύουμε αρχικά στο «χτίσιμο» του brand  και στη συνέχεια σε μελλοντικές αγορές με ένα μικρότερο budget, ενώ στη δεύτερη περίπτωση διεκδικούμε απότομη και γρήγορη αναγνωρισιμότητα και πώληση με ένα πολύ μεγαλύτερο οικονομικό κόστος. Ορισμένοι ήδη γνωστοί «παίκτες» ακολουθούν ταυτόχρονα και τις δύο τακτικές.


   
#2 ΕΠΙΛΟΓΗ INFLUENCERS



Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή των influencers. Θα πρέπει ο καθένας να γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το target group του, το κοινό του και να στοχεύσει σε αντίστοιχες ή αντίστοιχους influencers.  Δεν μπορούν όλα τα πρόσωπα να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα επειδή απλά έχουν χιλιάδες followers. Θα πρέπει να απευθύνονται και να αγγίζουν το επιθυμητό αγοραστικό κοινό. Ακόμη, πολύ καλή επιλογή αποτελούν οι influencers οι οποίες αναδεικνύουν πιο «άμεσα» τα προϊόντα, αναδεικνύοντας έντονα τα πλεονεκτήματα των προϊόντων με videos και stories.

   
#3 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΠΛΗΡΩΜΗ INFLUENCERS



Οι περισσότερες influencers αποδεικνύουν την απόδοσή τους  μέσω των likes στα posts του instagram. Έρευνες ωστόσο έχουν αποδείξει ότι τα stories έχουν πολύ μεγαλύτερη αποδοτικότητα από τα giveaways και τα posts. Επίσης, τα stories ενδείκνυνται να είναι απόλυτα μετρήσιμα μέσω διαφόρων εργαλείων, τα οποία πολλοί λίγοι γνωρίζουν και χρησιμοποιούν.
Με όπλο λοιπόν μία πλασματική αποδοτικότητα, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πώς να την αξιολογήσουν, οι influencers απαιτούν υπέρογκα ποσά. Εκεί πρέπει να διεξαχθεί μία συμφέρουσα συμφωνία και για τα δύο μέλη. Θα πρέπει λοιπόν να τεθούν σωστές βάσεις , με μετρήσιμες πηγές έτσι ώστε οι συμφωνίες να διαμορφώνονται σύμφωνα την όποια αποδοτικότητα.

   
Το μυστικό ωστόσο σε αυτό το social “κανάλι’’, διότι αποτελεί ένα social κανάλι είναι η #σταθερότητα, η #συχνότητα και η #συνέπεια. Τέτοιου είδους συνεργασίες καλό θα ήταν να γίνονται σε μία σταθερή βάση και με ανθρώπους βέβαια επαγγελματίες και υπεύθυνους, οι οποίοι θα ακολουθούν το πρόγραμμα της προώθησή σας και θα είναι αντάξιοι της οικονομικής σας επένδυσης.
 
 
 
Η FDN – Group με εμπειρία και τεχνογωνσία στο Digital Marketing προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα οδηγήσουν την επιχείρησή σας στην κορυφή.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 
 
 








 
Share: