CASE STUDY

Artpoint B2B ecommerce site

H Artpoint είναι μια καταξιωμένη εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών άλμπουμ, παραγωγής εκτυπώσεων και διανομής φωτογραφικών ειδών που εκτείνει τις δραστηριότητες της σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Στις εγκαταστάσεις των 2500 τ.μ. που διαθέτει και τις πληρέστερες υποδομές που έχει αναπτύξει για πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ελέγχει απόλυτα την ποιότητα και τον χρόνο παραγωγής και παράδοσης των προϊόντων της. Πρόκειται για μία επιχείρηση B2B που απευθύνεται σε επαγγελματίες, κυρίως σε φωτογράφους και εταιρείες οργάνωσης εκδηλώσεων.

Στόχος της δημιουργίας της νέας πλατφόρμας χονδρικών πωλήσεων ήταν η καθολική χρήση της σε βάθος χρόνου από το σύνολο σχεδόν των πελατών της εταιρείας με σκοπό την αυτοματοποίηση της παραγγελιοληψίας, την αύξηση της κερδοφορίας, τη μείωση σφαλμάτων του ανθρώπινου παράγοντα και την αύξηση των πωλήσεων, προβάλλοντας πλήρως τα προϊόντα της εταιρείας μέσω της ιστοσελίδας artpoint.gr. Η δυσκολότερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε στο παρόν έργο είναι η μεγαλύτερη δυνατή προσαρμοστικότητα των προϊόντων στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη με στόχο ένα εξειδικευμένο αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα δαιδαλώδες σύστημα με αναρίθμητες περιπτώσεις και εξαιρέσεις, το οποίο έπρεπε να ενοποιηθεί και να αυτοματοποιήσει όλες αυτές τις διαδικασίες με έναν εύκολο και κατανοητό τρόπο για τον αγοραστή. Η φράση ‘’Handmade Albums’’, χειροποίητα albums περικλείει όλη τη δυσκολία του project και την προσπάθεια που έπρεπε να καταβληθεί από την εταιρεία μας για την υλοποίηση της. Τα χειροποίητα albums λοιπόν θα έπρεπε με όλα τα customizations που επιδέχονται να αγοράζονται από τους πελάτες ηλεκτρονικά και όχι τηλεφωνικά ή μέσω email.

Η βασική καινοτομία πάνω στην κατασκευή αυτής της πλατφόρμας ήταν ότι η ομάδα μας το σχεδίασε εξολοκλήρου σε λευκό χαρτί, δημιουργώντας από το μηδέν μοναδικούς και πολύπλοκους μηχανισμούς που συνδυάζουν customizations και τιμολογιακές πολιτικές της εταιρείας. 

Η υλοποίηση απαιτούσε από την εταιρεία μας μία αναλυτική και σε βάθος ανάλυση του project με την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου υλοποίησής του πριν καν ακόμη πληκτρολογηθεί η πρώτη γραμμή κώδικα. Για το σκοπό αυτό χρειάστηκαν τουλάχιστον 50 ώρες συναντήσεων με τον πελάτη έτσι ώστε να κατανοήσουμε αρχικά πλήρως τη λειτουργία της επιχείρησης και της φύσης των προϊόντων αλλά και τις πραγματικές ανάγκες του. Λαμβάνοντας την απαραίτητη πληροφορία, έπειτα από πολλά εσωτερικά meeting αναλύσαμε και μελετήσαμε αυτή την πληροφορία και δημιουργήσαμε τον χάρτη των διαδικασιών για κάθε μία από τις λειτουργίες που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε. Χτίσαμε μία καλά οργανωμένη και πολύπλοκη βάση δεδομένων με σκοπό την σωστή και δυναμική ανάλυση των προϊόντων που στόχο είχε τη δυνατότητα επεκτασιμότοτητας στο μέλλον. Δημιουργήσαμε μία ενιαία καταγραφή και αποθήκευση των προϊόντων σε json μορφή έτσι ώστε να μπορούν να συνδυαστούν όλα μαζί στο καλάθι αγοράς. Δημιουργήσαμε έναν ειδικό μηχανισμό φόρτωσης των φωτογραφιών με μεταφορά και προσθήκη σε κατάλληλα ονομασμένους φακέλους στον πελάτη για να είναι κατανοητά από το προσωπικό του στο τι ακριβώς αφορά η κάθε φωτογραφία. Εφαρμόσαμε ένα ενιαίο μοντέλο υπολογισμού του βάρος των προϊόντων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που επιλέγει ο πελάτης έτσι ώστε σε συνδυασμό με ένα σύστημα ζωνών τιμολόγησης να υπολογίζονται αυτόματα τα μεταφορικά για όλες τις χώρες.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες τόσο του πελάτη όσο και τις δικές μας. Μετά από αρκετές δοκιμές και case studies, σε συνεργασία πάντα με τον πελάτη, δημιουργήθηκε ένα σύστημα το οποίο πραγματοποιεί ορθούς υπολογισμούς ακόμη και για ακραίες περιπτώσεις παραγγελιών. Έτσι το εργαλείο από ένα σύστημα πώλησης κατέληξε να αποτελεί ένα καθολικό εργαλείο λειτουργίας της επιχείρησης καθώς συνετέλεσε σε τεράστιο βαθμό στην οργάνωση της εταιρείας και τη μείωση των λαθών του προσωπικού όπου έως τώρα δεν ήταν δυνατό να προβλεφθούν και να περιοριστούν. Στους έξι πρώτους μήνες λειτουργίας του το σύστημα δείχνει να "αγκαλιάζεται" από τους πελάτες της artpoint και να τους προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις εταιρείες του κλάδου. Προσφέρει ικανοποίηση και αίσθημα οργάνωσης στους πελάτες καθώς επίσης και αύξηση των πωλήσεων μέσω των cross sale και up sale τεχνικών.