BLOG

SEO + Social media = SUCCESS
11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

SEO + Social media = SUCCESS

Τι σημαίνει SEO

Ο όρος SEO (Search Engine Optimization) σημαίνει στα ελληνικά βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης. Στην πράξη με τον όρο αυτό περιγράφουμε όλες τις ενέργειες που γίνονται έτσι ώστε μία ιστοσελίδα ή eshop να “ανέβει” στα οργανικά (Δωρεάν) αποτελέσματα της Google.

Είναι λογικό λοιπόν να σκεφτεί κανείς ότι όλοι οι κάτοχοι ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων ανταγωνίζονται για μία καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης που θα τους αποφέρει περισσότερες και ποιοτικότερες δωρεάν επισκέψεις στην ιστοσελίδα τους. Η “μάχη” αυτή δεν είναι καινούρια, εδώ και χρόνια εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες SEO υποσχόμενες καλύτερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης με διάφορες μεθόδους και τεχνικές. Τον Απρίλιο του 2012 στη μάχη αυτή έπεσε μία ατομική βόμβα με το όνομα Google Penguin Update. Το Penguin έφερε τα πάνω κάτω στις κατατάξεις των ιστοσελίδων στη μηχανή αναζήτησης Google με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες που ακολούθησαν λανθασμένες και αθέμιτες τεχνικές για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας τους να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αντίθετα, Ιστοσελίδες που είχαν ακολουθήσει σωστές πρακτικές είδαν την κατάταξη τους να βελτιώνεται άμεσα. Με δύο λόγια η Google με αυτό το update μας είπε “θέλω μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο και κοινωνικότητα”. Φυσικά μας είπε και πολλά ακόμη αλλά στο άρθρο αυτό θα εστιάσουμε σε αυτά τα δύο πολύ βασικά για το SEO στοιχεία.

Combination of SEO

Μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο σημαίνει ότι θα πρέπει στην ιστοσελίδα μας να δημιουργούμε κείμενα σχετικά με το αντικείμενο των υπηρεσιών ή των προϊόντων που προσφέρουμε που ενδιαφέρουν πολύ το κοινό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στο internet θα κάνουμε copy paste πέντε κείμενα που θεωρούμε καλά και θα τα βάλουμε στην ιστοσελίδα μας. Το αντίθετο η Google ζητά μοναδικό και αξιόλογο περιεχόμενο που σημαίνει ότι δεν το έχουμε αντιγράψει από αλλού.

Κοινωνικότητα. Πως μπορούμε να είμαστε κοινωνικοί μέσω του internet; SOCIAL MEDIA. Τα social media είναι όλα αυτά τα μέσα που γνωρίζουμε καλά και περνάμε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μας σερφάροντας εκεί. Facebook, twitter, youtube, Instagram, google+ κτλ είναι μόνο μερικά από τα εκατοντάδες social media που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Το κάθε ένα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Έχουν όμως ένα κοινό... είναι κοινωνικά δίκτυα. Άρα λοιπόν αφού γράψουμε τα περιεχόμενο μας θα πρέπει να γνωρίζουμε πως θα το κοινοποιήσουμε στο ευρύ κοινό. Δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όπως ίσως φαντάζεστε και δεν είναι απλή γιατί υπάρχει τόση πληροφορία εκεί έξω που κανένας δεν θα διαθέσει για τη δική σας πληροφορία περισσότερα από 5-10 δευτερόλεπτα έως ότου αποφασίσει αν αξίζει ή δεν αξίζει να ασχοληθεί μαζί σας. Άρα για να έχουμε επιτυχία θα πρέπει να συνδυάσουμε σωστά πολύ καλό περιεχόμενο που το επικοινωνούμε με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό. Όταν το επιτύχουμε αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο μας και η ιστοσελίδα μας αξίζουν την προσοχή του κοινού που σημαίνει ότι αξίζει και την προσοχή των μηχανών αναζήτησης.



Πως SEO + Social media συνδέονται

Τι κάνει λοιπόν το Google για να αξιολογήσει την ποιότητα μίας ιστοσελίδας; Χρησιμοποιεί ως ένα βασικό παράγοντα κατάταξης τα social media. Απόλυτη Δημοκρατία! Αν ένα περιεχόμενο ενδιαφέρει το κοινό έτσι ώστε να του αρέσει, να το διαβάζει και να το μοιράζεται με άλλους σημαίνει ότι αξίζει να εμφανισθεί ψηλότερα. Χωρίς καλή παρουσία στα social media δεν θα πάρετε πότε άριστα στο SEO και δεν θα επιτύχετε υψηλές κατατάξεις στις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν. Ξεκινήστε λοιπόν, οργανωθείτε, μάθετε πολύ καλά το αντικείμενο των υπηρεσιών ή των προϊόντων που προσφέρετε. Εάν δεν το “έχετε” με τη συγγραφή δεν πειράζει σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς ή όποια άλλη εταιρεία εξειδικεύεται στο αντικείμενο του internet marketing. Εσείς όμως και πάλι θα είστε αυτός/ή που θα πρέπει να δώσει ειδικό βάρος στο περιεχόμενο με πληροφορίες που γνωρίζετε μέσα από την εμπειρία σας και τη γνώση σας για το αντικείμενο.

Seo and Social Media

Ενεργοποιηθείτε στα social media. Και επειδή το να γράψετε ένα κείμενο είναι δύσκολο, το να χειριστείτε σωστά τα social media είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμη πιο δύσκολο. Αυτό έχει ως συνέπεια τις περισσότερες φορές η ενημέρωση των social media να μην γίνεται με το σωστό τρόπο και η απόδοση του περιεχομένου σας να πέφτει. Μην διστάσετε να απευθυνθείτε στους ειδικούς και να ζητήσετε τις υπηρεσίες τους καθώς μία καλή και αποτελεσματική παρουσία θα σας προσφέρει πολύ μεγαλύτερο κέρδος από το όποιο κόστος της υπηρεσίας που σας προσφέρεται.

Η Fedenet προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες internet marketing όπου σε συνεργασία με εσάς μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα για την ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα και να σας παρέχουμε οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειάζεστε.
 
Share: