BLOG

Facebook Ads: Μία καλή αρχή για κάθε επιχείρηση!
16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Facebook Ads: Μία καλή αρχή για κάθε επιχείρηση!

2.93 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα το Facebook. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι το Facebook είναι μια βασική πλατφόρμα marketing για σχεδόν κάθε επιχείρηση, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε το προϊόν ή την επιχείρησή σας, με μικρό κόστος.Αν δεχτούμε ότι η διαφήμιση στην τηλεόραση, πόσο μάλλον στο ραδιόφωνο, είναι πλέον παρωχημένη, ακριβή και με περιορισμένους παραλήπτες, η διαφήμιση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μονόδρομος!

Μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook μας δίνει αμέτρητες δυνατότητες και εξελιγμένα εργαλεία στόχευσης του κοινού που θέλουμε να απευθυνθούμε. Το γεγονός αυτό καθιστά τις προωθητικές καμπάνιες του Facebook εξαιρετικά αποτελεσματικές, ενώ τα μετρήσιμα αποτελέσματα και στατιστικά που μας παρέχει, μας εξασφαλίζουν αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαφημιστικού μας budget. Πρώτο λοιπόν βήμα είναι να στήσετε την επαγγελματική σας σελίδα. Δεύτερο βήμα είναι να διαβάσετε παρακάτω ώστε να μάθετε πώς θα κάνετε την καλύτερη Facebook ad!
 

 
Πλεονεκτήματα της διαφήμισης στο Facebook
Το 80% όλων των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί το Facebook. Οι περισσότεροι χρήστες ελέγχουν τη σελίδα τους πολλές φορές την ημέρα, σε βαθμό που ένας μέσος χρήστης του Facebook κάνει κλικ σε 8 διαφημίσεις το μήνα. Ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι πελάτες σας, όλοι τους χρησιμοποιούν το Facebook σε καθημερινή βάση.

Πολύ σημαντική λειτουργία: το targeting! Οι επιχειρήσεις μπορούν να στοχεύουν τους χρήστες που τους ενδιαφέρουν με τις διαφημίσεις Facebook σύμφωνα με την τοποθεσία, τα δημογραφικά στοιχεία, την ηλικία, το φύλο, τα ενδιαφέροντα, τη συμπεριφορά και τις συνδέσεις.

Επίσης, πρόκειται για μια από τις φθηνότερες μορφές διαφήμισης. Δαπανώντας μόλις 5 -10 €, η διαφήμισή σας μπορεί να φτάσει σε 1.000 άτομα.

Εφόσον η επωνυμία της επιχείρησής σας θα προβάλλεται σε τόσο κόσμο, θα αυξηθεί σημαντικά και η αναγνωρισιμότά της, το ‘brand awareness’. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς προσφέρετε. Συνδυάζοντας τη διαφήμιση με ένα link για τον ιστότοπό ή το eshop σας, θα ενισχυθεί και η επισκεψιμότητα!

Μια ακόμα σημαντική λειτουργία είναι τα metrics. Με ξεκάθαρα νούμερα θα μπορείτε να δείτε πόσα άτομα είδαν τη διαφήμισή σας, πόσα έκαναν κλικ σε αυτήν, πόσα οδηγήθηκαν στην ιστοσελίδα σας ή στο eshop σας. Με άλλα λόγια, θα έχετε πλήρη εικόνα της πορείας της διαφήμισής σας. Έτσι θα δείτε την απήχηση που έχετε στο κοινό και, γιατί όχι, θα ανακαλύψετε νέες αγορές για να εισχωρήσετε! 
Που θα εμφανίζεται η Διαφήμιση στο Facebook;Αφού δημιουργήσετε τις διαφημίσεις σας, το επόμενο βήμα είναι να ορίσετε που θα εμφανιστούν. Το Facebook μας προσφέρει αρκετές επιλογές που μπορείτε να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας και ονομάζονται “τοποθετήσεις”.

Οι τοποθετήσεις σας στο Facebook θα καθορίζουν, φυσικά, πού εμφανίζεται η διαφήμισή σας και σε ποιες πλατφόρμες. Αυτό, με τη σειρά του, θα επηρεάσει πολλούς άλλους παράγοντες, όπως τη μορφή που μπορεί να λάβει η διαφήμισή σας, το μέγεθος του κειμένου, ακόμη και το κόστος της διαφήμισης.

Ορισμένες από τις διαθέσιμες τοποθετήσεις διαφημίσεων είναι οι εξής:
  • Στη ροή νέων, σε κινητά, υπολογιστές & laptop.
  • Στην Δεξιά Στήλη, μόνο στα άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook από υπολογιστή.
  • Στιγμιαία Άρθρα μόνο για κινητά, με γρήγορη φόρτωση άρθρων με εικόνες και βίντεο.
  • Βίντεο σε ροή, τόσο στα βίντεο on demand όσο και σε επιλεγμένες live μεταδόσεις.
  • Οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του Marketplace.
  • Οι διαφημίσεις σε stories εμφανίζονται μόνο σε όσους βλέπουν ‘ιστορίες’ στο Facebook και το Instagram.
  • Τέλος, υπάρχουν δύο διαφημιστικές επιλογές για το Messenger: διαφημίσεις στα Εισερχόμενα του Messenger και διαφημίσεις στο Messenger Stories.
 
Προωθημένες δημοσιεύσεις VS Διαφήμιση στο FacebookΤι είναι μια προωθημένη δημοσίευση;

Είναι ο πιο απλός τρόπος διαφήμισης στο Facebook. Μια προωθημένη δημοσίευση είναι μια δημοσίευση στο χρονολόγιο της σελίδας σας, στην οποία μπορείτε να επενδύσετε χρήματα προκειμένου να την προωθήσετε σε κάποιο κοινό που θα επιλέξετε. Οι προωθημένες δημοσιεύσεις διαφέρουν από τις διαφημίσεις του Facebook, καθώς δεν δημιουργούνται στη Διαχείριση διαφημίσεων και συνεπώς δεν διαθέτουν τις ίδιες δυνατότητες εξατομίκευσης και τις ίδιες στοχεύσεις.

Όταν προωθείτε μια δημοσίευση, αυτή εμφανίζεται στις Ενημερώσεις του κοινού σας στο Facebook ως διαφήμιση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Instagram ως διαφημιστική τοποθέτηση για την προωθημένη δημοσίευσή σας.

Η προώθηση των posts είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσουν οι αναρτήσεις σας σε ολόκληρο το κοινό σας με χαμηλό κόστος. Μπορείτε να προωθήσετε οποιοδήποτε post είναι ήδη στο χρονολόγιό σας ή να δημιουργήσετε ένα νέο.
Τι είναι οι διαφημίσεις του Facebook;

​Οι διαφημίσεις του Facebook δημιουργούνται μέσω της Διαχείρισης διαφημίσεων και προσφέρουν πιο σύνθετες λύσεις προσαρμογής. Υπάρχουν πολλοί διαφημιστικοί στόχοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους επιχειρηματικούς στόχους που έχετε θέσει και να προσεγγίσετε τα κοινά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Όταν χρησιμοποιείτε τις διαφημίσεις, μπορείτε να στοχεύσετε το κοινό σας με βάση δημογραφικούς παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία κτλ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, μπορείτε να στοχεύσετε ακόμη πιο συγκεκριμένα βάσει των ενδιαφερόντων τους, της οικογενειακής τους ή επαγγελματικής τους κατάστασης, ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων.
Πότε να χρησιμοποιείτε τις διαφημίσεις του Facebook και πότε τις προωθημένες δημοσιεύσεις

​Είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση να προσδιορίζει ακριβώς τι ελπίζει να πετύχει με μια διαφήμιση. Για παράδειγμα, αν σας ενδιαφέρει η αλληλεπίδραση του κοινού με τη σελίδα σας ή η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σας, η προώθηση μιας δημοσίευσης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την ορατότητα και να αναπτύξετε το κοινό σας. Για να δημιουργήσετε πιο σύνθετους τύπους διαφημίσεων και εκστρατειών, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τη Διαχείριση διαφημίσεων.Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στο Facebook;

Εδώ, η απάντηση είναι "εξαρτάται". Ας το σκεφτούμε λογικά: αν πουλάτε αυτοκίνητα, το κόστος ανά αποτέλεσμα θα είναι πιθανώς υψηλότερο από το εάν πουλάτε λουλούδια.

Το κόστος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο σας, το προϊόν η την υπηρεσία που θέλετε να διαφημίσετε και το κοινό στο οποίο θέλετε να προωθήσετε τη διαφήμισή σας. Επίσης, διαφέρει εάν διαφημίζεστε σε άτομα (B2C) ή σε επιχειρήσεις (B2B). Συνήθως το B2C είναι πιο ακριβό από το B2B. Δεν υπάρχει καθορισμένο ποσό για το κόστος των διαφημίσεων στο Facebook. Αντί λοιπόν να εστιάζετε στο πόσο κοστίζει η διαφήμιση στο Facebook, δοκιμάστε να επικεντρωθείτε στην κερδοφορία και την απόδοση αυτής της επένδυσης, το ‘return on investment’ που θα σας αποφέρει.
Συμπέρασμα

Τα κοινωνικά δίκτυα, και ειδικά το Facebook, αποτελούν ένα αποδεδειγμένο και αποτελεσματικό εργαλείο ψηφιακής διαφήμισης. Όσο μεγάλη η μικρή και αν είναι η επιχείρησή σας, το μόνο βέβαιο είναι πως μια σωστή στρατηγική μάρκετινγκ μέσω Facebook Ads θα σας βοηθήσει να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά με το κοινό σας.
 
 
 

Στην FDN GROUP, γνωρίζοντας άψογα όλο το φάσμα των digital εργαλείων και εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο Marketing Plan, φροντίζουμε να κάνουμε την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε για εσάς ένα εξατομικευμένο πλάνο ώστε να πετύχετε την μέγιστη απόδοση στην επιχείρησή σας.

 
 


 
 
 
Share: