BLOG

GoodbyeTwitter: Text posts από το TikTok
31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

GoodbyeTwitter: Text posts από το TikTok

TikTok ίσον βίντεο, σωστά; Έτσι το είχαμε ταυτίσει όλοι έως τώρα. Ως την παντοδύναμη αυτή πλατφόρμα όπου ένα τόσο δα απλό βίντεο με ένα τυχαίο στιγμιότυπο γίνεται viral και κατακτά κοινό πολλών χιλιάδων θεατών χωρίς την παραμικρή οικονομική επένδυση.


Στον αντίποδα, για την γραπτή επικοινωνία, όπου ένα catchy statement μπορεί να “τιτιβίσει” σε εκατομμύρια λογαριασμούς, υπεύθυνο είναι παραδοσιακά το Twitter.

Επίσης, προ ολίγων ημερών, υποδεχτήκαμε και μια νέα είσοδο στο παιχνίδι από την πλευρά της Meta. Αναφερόμαστε φυσικά στο Threads, το οποίο αν και σημείωσε πάνω από 100 εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες μέρες, είδε την επισκεψιμότητά του να σημειώνει πτώση έως -50% σε κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα μετά την έναρξη λειτουργίας του.



Γιατί τα αναφέρουμε όμως όλα αυτα;
Γιατί μετά τα τελευταία νέα που κυκλοφόρησαν διά στόματος του επίσημου newsroom του TikTok οι ευμετάβλητες αυτές δυναμικές αυτές φαίνεται να απειλούνται από μία ρηξικέλευθη είσοδο.






It's official: Το TikTok επεκτείνει τη γκάμα των post του με τα text posts. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ουσιαστικά, εκτός από το περιεχόμενο που ήδη γνωρίζουμε, δηλαδή τα βίντεο, τις εικόνες και τα live, πλέον θα υπάρχουν αναρτήσεις αποκλειστικά με κείμενο.

• Πιο συγκεκριμένα, στα post αυτά θα έχουμε τις παρακάτω δυνατότητες:

• Κείμενο με έως και 1.000 χαρακτήρες

• Δυνατότητα χρήσης αυτοκόλλητων

• Προσθήκη χρωματιστού φόντου

• Αναφορά άλλων χρηστών

• Χρήση hashtags

• Προσθήκη ήχου

 

Το νέο αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα από την επίσημη ιστοσελίδα του TikTok και προκάλεσε ένα τεράστιο buzz.

Με την εισαγωγή αναρτήσεων κειμένου, το TikTok έχει σκοπό να προσελκύσει το κοινό που ψάχνει μία εναλλακτική του Twitter και του Threads και πρόκειται να δημιουργήσει έναν νέο ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Ειδικότερα, μετά τις τελευταίες αλλαγές του Twitter, η κατάσταση κορυφώνεται.

Με τη χρήση του hashtag #GoodbyeTwitter έχει δημιουργηθεί ένα trend. Οι χρήστες της πλατφόρμας σχολιάζουν έντονα τις τελευταίες αναρτήσεις του Elon Musk σχετικά με την αλλαγή του λογότυπου του Twitter.

Και φυσικά, όλα αυτά εξελίσσονται ενώ το Twitter εξακολουθεί να διανύει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους του. Υπενθυμίζουμε ότι οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζε δεν επιλύθηκαν παρά τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού στις οποίες προχώρησε ο Elon Musk ενώ χαρακτηριστικό παραμένει το γεγονός ότι τα διαφημιστικά του έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 50%.

Είτε καταπιάνεται κάποιος στενά με τα δρώμενα, είτε απλά παρακολουθεί ως θεατής την κατάσταση στα social media, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι όλο αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο σκηνικό θα μας δώσει μεγάλες εξελίξεις στο κοντινό μέλλον.

To be continued…



 
Share: