BLOG

Internet Marketing & Eshop
03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Internet Marketing & Eshop

Τα eshop στις μέρες μας πληθαίνουν συνεχώς και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν online σε μία αγορά που συνεχώς επεκτείνεται. Οι επαγγελματίες αναζητούν διαρκώς τρόπους για να προωθήσουν τη διαδικτυακή τους επιχείρηση με το μικρότερο δυνατό κόστος και το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Η λύση είναι μία σωστή και αποτελεσματική internet marketing πολιτική. Το internet marketing ή web marketing ή e-marketing είναι έννοιες που ακούτε πλέον σε καθημερινή βάση και πιθανόν να μην γνωρίζετε ούτε τι ακριβώς είναι ούτε πως ακριβώς λειτουργεί. Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε με απλά λόγια τι είναι το internet marketing και πώς μπορεί να βοηθήσει το eshop σας να κερδίσει στο σκληρό ανταγωνισμό του internet.



Τι περιλαμβάνει το internet marketing

Στο σημείο αυτό θα αναφέρουμε τις βασικότερες μεθόδους με τις οποίες εκτελείται το internet Marketing
  • SEM (Search Engine Marketing)
  • SEO (Search Engine Optimization)
  • Email Marketing
  • Social Media Marketing
  • Affiliate Marketing














SEM (Search Engine Marketing)

Η μέθοδος SEM περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που κάνουμε για να διαφημιστούμε στις μηχανές αναζήτησης πληρώνοντας με το κλικ ή τις προβολές. Στα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσουμε επισκέπτες σε αυτά είναι με στοχευμένες λέξεις - κλειδιά που έχουν σχέση με τα προϊόντα ή τις κατηγορίες των προϊόντων που προσφέρει ο πελάτης. Το πιο γνωστό πρόγραμμα για την εκτέλεση μίας SEM καμπάνιας είναι το Google Adwords. Μέσω της πλατφόρμας αυτής μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ή και περισσότερες καμπάνιες να επιλέξουμε τη στόχευση που επιθυμούμε, τις λέξεις κλειδιά που επιθυμούμε και με μία σειρά από ρυθμίσεις να εκτελέσουμε την καμπάνια μας. Πρόκειται για μία διαδικασία που φαίνεται απλή, κρύβει όμως κινδύνους που μπορεί να μειώσουν δραματικά την απόδοση της διαφημιστικής μας καμπάνιας με αποτέλεσμα να μην είναι όσο συμφέρουσα θα έπρεπε. Μελετήστε πολύ καλά προτού δημιουργήσετε την πρώτη σας καμπάνια ή απευθυνθείτε στους ειδικούς έτσι ώστε σε συνεργασία μαζί τους να τρέξετε μία καμπάνια με πλήρη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα.



















SEO (Search Engine Optimization)

Το SEO αφορά όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε η ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό μας κατάστημα να εμφανίζεται ψηλότερα στις μηχανές αναζητήσεις σε λέξεις κλειδιά που μας ενδιαφέρουν και αναζητούν οι πιθανοί πελάτες μας. Το SEO αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία που απαιτεί υψηλό επίπεδο γνώσεων και καλά μελετημένες ενέργειες έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να επιτύχουμε καλά αποτελέσματα και δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του μείγματος internet marketing που θα επιλέξετε για την επιχείρησή σας καθώς οι σωστές ενέργειες για το SEO βοηθούν όχι μόνο στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης αλλά και γενικότερα στην καλύτερη εικόνα της επιχείρησής στο διαδίκτυο. Ειδικότερα αν είστε κάτοχος ηλεκτρονικού καταστήματος και έχετε επενδύσετε στο SEO θα εκπλαγείτε με πόσους διαφορετικούς τρόπους και λέξεις κλειδιά αναζητούν οι πελάτες σας τα προϊόντα σας. Περισσότερες πληροφορίες για το SEO μπορείτε να διαβάσετε σε σχετικά άρθρα του blog μας 4 Πρακτικες συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα στο SEO και SEO + Social media = SUCCESS. Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρείας μας σχετικά με το SEO μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.















Email marketing

Το email marketing είναι η μέθοδος με την οποία αποστέλλουμε μαζικά διαφημιστικά και προωθητικά email στους πελάτες μας ή στους υποψήφιους πελάτες. Η μέθοδος αυτή στην Ελλάδα είναι τόσο κακοδιαχειριζόμενη που οι περισσότεροι θεωρούν ότι πλέον δεν φέρνει αποτελέσματα. Αυτό φυσικά πρόκειται για λανθασμένη άποψη καθώς η σωστή διαχείριση και οργάνωση του email marketing μπορεί να έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και να προσφέρει στο ηλεκτρονικό κατάστημα υψηλή κερδοφορία. Οι προσφορές σας, τα νέα σας προϊόντα ή ότι άλλο θέλετε να επικοινωνήσετε προωθούνται με τον καλύτερο τρόπο σε ένα πολύ καλά στοχευμένο κοινό. Περισσότερα σχετικά με το email marketing μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας Email marketing: 5 μυστικά για την επιτυχία. Η εταιρεία μας προσφέρει το εργαλείο appwise marketing το οποίο μπορεί να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο το email marketing σας. Επίσης, σας προσφέρουμε υπηρεσίες διαχείρισης email marketing για να δημιουργείτε πάντα αποδοτικές και αποτελεσματικές καμπάνιες.

















Social Media Marketing

Θα λέγαμε ότι είναι η μέθοδος που προσπαθούν πολλοί αλλά λίγοι την εκτελούν πραγματικά καλά. Ας δούμε όμως πρώτα τι σημαίνε ο όρος Social Media Marketing. Όλοι πλέον γνωρίζουμε τα social media (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Youtube και πολλά ακόμη) είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και το κάθε ένα από αυτά μας προσφέρει και διαφορετικές υπηρεσίες. Γνωρίζετε όμως ότι τα social media είναι και ο παράδεισος για διαφήμιση καθώς με τις πληροφορίες που καταχωρούν οι χρήστες παρέχεται η δυνατότητα να γίνει η βέλτιστη δυνατή στόχευση. Μπορείτε να εστιάσετε στις ηλικίες που επιθυμείτε, στο φύλο, στην περιοχή, στις συνήθειες και σε πολλές ακόμη παραμέτρους. Εκτός όμως από επιτυχημένες και καλά στοχευμένες καμπάνιες τα social media μας βοηθούν να δημιουργήσουμε ισχυρή δέσμευση με το κοινό μας και να προβάλλουμε με πολύ αποδοτικό τρόπο τα προϊόντα μας. Αυτό βέβαια είναι μία διαδικασία που απαιτεί πολύ προσοχή και σωστές κινήσεις έτσι ώστε να χτίσουμε με το σωστό τρόπο μία καλή σχέση με τους πελάτες ή του υποψήφιους πελάτες μας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο άρθρο μας 3 Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα στα social media. Η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει τόσο τις διαφημιστικές καμπάνιες στα social media όσο και την πλήρη διαχείριση των επαγγελματικών σας σελίδων. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε περισσότερα εδώ.




















Affiliate marketing

Η μέθοδος αυτή είναι ίσως η πιο άγνωστη σε σχέση με αυτές που αναφέραμε παραπάνω. Παρόλαυτα πρέπει σιγά σιγά να τη μάθετε και να αντιληφθείτε τη λογική σας καθώς αποτελεί έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο προώθησης των προϊόντων του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Η λογική του είναι απλή. Εσείς δημιουργείτε διαφημιστικό υλικό που προβάλει τα προϊόντα σας και το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και το προσφέρετε για όποιον επιθυμεί να σας διαφημίσει (Blogs, ιστοσελίδες κλπ). Όταν ένας πελάτης αγοράσει ένα προϊόν από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα έχοντας έρθει σε αυτό μέσω του διαφημιστικού υλικού που κάποιο blog ή ιστοσελίδα έχει χρησιμοποιήσει για να σας διαφημίσει τότε καταγράφεται μία πώληση σε αυτό το συνεργάτη. Τότε εσείς θα πρέπει να δώσετε μία προμήθεια πώλησης σε αυτόν. Γιατί είναι έξυπνη αυτή η μέθοδος; Γιατί πληρώνετε εκ του αποτελέσματος. Αν και σαν λογική είναι απλό η διαδικασία αυτή χρειάζεται δυνατούς κανόνες και μία πλατφόρμα διαμεσολαβητή που να ρυθμίζει δίκαια και σωστά τις σχέσεις αυτές. Η πιο γνωστή πλατφόρμα affiliate marketing στην Ελλάδα είναι το linkwise. Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το affiliate marketing και πως η εταιρεία μας μπορεί να σας βοηθήσει αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Το Internet marketing είναι για τη διαδικτυακή σας επιχείρηση το Α και το Ω για την επιτυχία της. Ειδικά αν είστε κάτοχος ηλεκτρονικού καταστήματος ή σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα απευθυνθείτε σε μία εταιρεία που θεωρείτε ότι θα σας υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο στον τομέα αυτό.

Η Fedenet προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις κατασκευής ιστοσελίδων και eshop και internet marketing.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 
Share: