BLOG

5 tips για να βελτιώσετε την εικόνα του E-shop σας
30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

5 tips για να βελτιώσετε την εικόνα του E-shop σας

Το web design μιας ιστοσελίδας είναι η αρχή και το τέλος ενός πολύ απαιτητικού project. Ένα e-shop για να πετύχει, πρέπει να είναι χρηστικό, άμεσο, κατασκευασμένο με αισθητική που συμβαδίζει με τον κλάδο στον οποίο υπάγεται και με τα προϊόντα τα οποία εμπορεύεται, παρέχοντας συνολικά μία καλή εμπειρία στο χρήστη-πελάτη. Είναι φυσικό λοιπόν, όσο οι τάσεις αλλάζουν, κάποια σημεία του eshop σας πάντα να χρήζουν βελτίωσης είτε αυτό αφορά σε ευχρηστία είτε σε αισθητική.
 


Παρακάτω θα ανακαλύψετε 5 σημεία στα οποία μπορείτε να επικεντρωθείτε, ώστε ο επισκέπτης να έχει μία καλή εμπειρία περιήγησης στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, ανά πάσα στιγμή και γιατί όχι, να γίνει ένας πιστός, online πελάτης.  

 

Mobile first



Σύμφωνα με στατιστικές αναλύσεις, ποσοστό μεγαλύτερο του 51% των αγορών, έγινε μέσω smartphones. Παράλληλα, παρατηρούμε πως οι παγκόσμιες τάσεις επενδύουν σε αυτό με εκπτωτικές ημέρες τεράστιας προσέλευσης, όπως η Cyber Monday, που έχει γίνει παγκόσμια «γιορτή» για τα eshops. Με βάση τα προηγούμενα, η δημιουργία ενός mobile friendly e-shop, δηλαδή ενός online καταστήματος απόλυτα προσαρμοσμένου στις διαστάσεις και τη μορφή των κινητών τηλεφώνων, είναι επιτακτική ανάγκη και μία σίγουρη επένδυση για το μέλλον.


 
Αρχική σελίδα



Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική συνεπώς η αρχική σελίδα του eshop πρέπει να ανανεώνεται συχνά, ώστε να δίνει μία «φρέσκια» εικόνα στον πελάτη μας και να δείχνει επαγγελματισμό. Δοκιμάστε να βάλετε κάποιο banner με τις τρέχουσες προσφορές ή τα πιο fast selling προϊόντα σας.


 

Ταχύτητα



Ο πελάτης που θα επισκεφθεί το online κατάστημα μας, περιμένει να βρει αυτό που ψάχνει εύκολα και γρήγορα. Η ταχύτητα θα πρέπει να είναι ο νούμερο 1 στόχος, ειδάλλως μπορεί να μας κοστίσει μη επιστρεφόμενους πελάτες και εγκαταλείψεις καλαθιών. Για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να συνδυαστούν σωστά διάφορα στοιχεία, όπως η σωστή υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος και της βάσης δεδομένων, η βελτιστοποίηση των φωτογραφιών, η κατάλληλη διαχείριση στατικού και δυναμικού περιεχομένου και η υποστήριξη του e-shop μέσω ενός ολοκληρωμένου hosting.


 
Φωτογραφίες



Επαγγελματικές φωτογραφίες με υψηλή ανάλυση ενισχύουν την αίσθηση της αξιοπιστίας του ηλεκτρονικού καταστήματος στα μάτια του καταναλωτή και αυξάνουν τις πιθανότητες να γίνει ένας πιστός πελάτης.



 
Επεξήγηση προϊόντων



Με την απουσία της φυσικής παρουσίας, προκύπτουν και ερωτήματα για τις διαστάσεις και τα υλικά των προϊόντων. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε όσο πιο κατατοπιστικοί και ακριβείς γίνεται στις περιγραφές των προϊόντων αλλά και στα χαρακτηριστικά τους, ώστε να αποφευχθούν περιττά έξοδα επιστροφών και να είναι το e-shop μας ένα αξιόπιστο σημείο αγορών για τους πελάτες.  


 
 
 
Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε το e-shop σας, η FDN GROUP είναι εδώ για εσάς ώστε να αναλάβει τη διαδικτυακή εικόνα της επιχείρησής σας, παρέχοντας σας υπηρεσίες 360○, λειτουργώντας συνολικά από το σημείο μηδέν έως την τελική πώληση.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
 






 
 
 
Share: