BLOG

Digital Marketing για Χώρους Εστίασης: Tips για να κάνετε δημοφιλή & κερδοφόρα την επιχείρησή σας!
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Digital Marketing για Χώρους Εστίασης: Tips για να κάνετε δημοφιλή & κερδοφόρα την επιχείρησή σας!

Ο κλάδος των χώρων μαζικής εστίασης είναι άκρως ανταγωνιστικός και απαιτητικός. Για τον λόγο αυτό πρέπει συνεχώς να εξελίσσετε την επιχείρησή σας και να ακολουθείτε με γοργούς ρυθμούς όλους τους καινούργιους τρόπους διαφήμισης.





Όλος ο κόσμος πλέον έχει εντάξει με κάποιον τρόπο το διαδίκτυο στη ζωή του, το ακολουθεί πιστά και το συμβουλεύεται. Ο επιχειρηματικός τομέας, λοιπόν, έχει αναδιαμορφωθεί εξολοκλήρου και έχει προσαρμοστεί στα νέα διαδικτυακά δεδομένα.

Κάθε μικρή, μικρομεσαία ή μεγάλη επιχείρηση οφείλει να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Digital Marketing και των Social Media, μέσω διάφορων πρακτικών και λογαριασμών.

Παρακάτω, σας προτείνουμε ορισμένους τρόπους και σας παρέχουμε μικρές συμβουλές για το πώς θα ξεχωρίσετε στον χώρο της εστίασης και θα γίνετε κερδοφόροι!
 


#1 Δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο υψηλής αισθητικής
Η προσεγμένη διαδικτυακή παρουσία των καταστημάτων εστίασης αποτελεί την καλύτερη «online βιτρίνα» της επιχείρησης. Ένα εστιατόριο με όμορφες εικόνες και φωτογραφίες υψηλής αισθητικής «χτίζει» μία εικόνα δυνατή και προσιτή για τον πελάτη. Η εικόνα πρέπει να ξυπνά την επιθυμία στον αποδέκτη για επίσκεψη. Η αισθητική των πιάτων πρέπει να είναι ομοιόμορφη και ιδιαίτερα μελετημένη, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα δηλωθεί η ταυτότητα της επιχείρησης. Εάν εντυπωθείτε με έναν συγκεκριμένο τρόπο στο μυαλό του κόσμου, δύσκολα θα αλλάξει ή θα βελτιστοποιηθεί αυτή η εικόνα!



Θυμηθείτε ότι τα social media αποτελούν πλέον το «όπλο» της επιχείρησής σας γι’ αυτό δώστε βάση στο περιεχόμενο. Πώς;

Μια επαγγελματική φωτογράφιση των πιάτων και του χώρου σας ή ένα καλοτραβηγμένο βίντεο σίγουρα θα προκαλέσουν το λεγόμενο "catch eye" στους δυνητικούς σας πελάτες. Η ποιότητα πάντα είναι καλύτερη από την ποσότητα!

Προβάλετε και διαφημίστε το προϊόν σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποκτήστε την υπεροχή και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιθυμείτε μέσω της ποιότητας, όπως προαναφέραμε, ή της γευστικής μοναδικότητας που διαθέτετε.
 



#2 Πραγματοποιήστε προωθητικές/ τονωτικές ενέργειες!
Ένας ακόμη τρόπος για να αποκτήσετε το πολυπόθητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να γίνετε μοναδικοί είναι η πραγματοποίηση διάφορων προωθητικών ενεργειών.

Πιο συγκεκριμένα, η υιοθέτηση ορισμένων προσφορών-ειδικών τιμών κάποιες ημέρες της εβδομάδος είναι μία πολύ αποδοτική πρόταση.
Μπορείτε, για παράδειγμα, κάθε Τρίτη να προσφέρετε ένα ολοκληρωμένο μενού φαγητού σε μία εκπτωτική τιμή.



Πολλοί, επίσης, εκμεταλλεύονται κάποιες ώρες της ημέρας με χαμηλή επισκεψιμότητα, τις γνωστές «low hours» με καθιερωμένες ή ξαφνικές προσφορές για να αυξήσουν την κίνηση της επιχείρησής τους.

Επιπρόσθετα, θα μπορούσατε να καθιερώσετε ένα σύστημα ανταμοιβών για τους πελάτες σας και να ενισχύσετε την πιστότητά τους, προσφέροντάς τους κάποιο «δώρο-bonus» έπειτα από μία συγκεκριμένη συχνότητα επισκέψεων ή πάνω από ένα ποσό λογαριασμού.
 



#3 Εστιάστε στο ανθρώπινο στοιχείο της επιχείρησης σας!
Το προσωπικό αποτελεί πηγή πλούτου για την εκάστοτε επιχείρηση. Είναι ο κυτταρικός μηχανισμός της, η απόλυτη «βιτρίνα» της. Εφόσον γίνει η σωστή επιλογή συνεργατών, πρέπει να αναδειχθεί και με τον σωστό τρόπο.

Το προσωπικό εφόσον πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συμπεριφέρεται άψογα στον πελάτη, θα μπορούσατε να το αναδείξετε μέσα από ορισμένα βίντεο εν ώρα εργασίας ή «κλέβοντας» δηλώσεις ορισμένων πιστών πελατών.



Στο σημείο αυτό, θα μπορούσατε να εντάξετε στο παιχνίδι της προβολής και τους ίδιους τους εργαζόμενους, μιλώντας οι ίδιοι για το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας.

Μην ξεχνάτε ότι η επιχείρησή σας φτιάχτηκε από ανθρώπους για ανθρώπους!
 



#4 Συνεργαστείτε με Influencers
Τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί η διαφήμιση προϊόντων μέσω των γνωστών influencers. Αποτελεί μία διαδεδομένη μόδα εύκολης, γρήγορης και αποτελεσματικής διαφήμισης. Παρέχοντας ορισμένα ανταποδοτικά «δωρεάν γεύματα» στους influencers ή κλείνοντας μία αμοιβαία οικονομική συμφωνία, διαφημίζουν το μενού σας και την παρουσία τους στον χώρο σας.



Η συγκεκριμένη τάση άρχισε να επεκτείνεται δυναμικά και στους χώρους εστίασης. Πολλοί νέοι άνθρωποι σπεύδουν να δοκιμάσουν τον καφέ ή το φαγητό που έχει γευτεί το «αγαπημένο» τους πρόσωπο σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο. Ο προσεγμένος χώρος ικανοποιεί τον πελάτη και στη συνέχεια εντάσσεται στις προτιμήσεις και τις συνήθειες του.

Ωστόσο, η επιλογή του προσώπου είναι πολύ σημαντική διότι αυτή θα καθορίσει το ύφος-ταυτότητα του εκάστοτε χώρου-εστιατορίου καθώς και το κοινό, πάνω στο οποίο θέλει να επενδύσει και να κερδίσει.
 



#5 Μην ξεχνάτε το διαδικτυακό κοινό σας!
Η αμεσότητα και η επικοινωνία διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την επιτυχία της επιχείρησής σας!
 
Το φαγητό, ο καφές και η χαλάρωση προϋποθέτουν οικειότητα. Ένας πολύ καλά δομημένος λογαριασμός, ο οποίος ανταποκρίνεται άμεσα στις ερωτήσεις και τα μηνύματα των πελατών και των ενδιαφερόμενων, χτίζει μία σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης ακόμη και σε κάποιον μελλοντικό επισκέπτη.



Τέτοιου είδους διαδικτυακές συμπεριφορές εμπνέουν ασφάλεια, σεβασμό και συμπάθεια στον πελάτη προτού ακόμη πραγματοποιήσει την επίσκεψή του. Φροντίστε να ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο σας και να διατηρείτε μια σταθερή ροή στις ημέρες που δημοσιεύετε το μενού σας ή οτιδήποτε άλλο (Για παράδειγμα Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή).
 



#6 Λάβετε Feedback σε πραγματικό χρόνο
Τα Social Media σας δίνουν την ευκαιρία να μάθετε άμεσα την κριτική των πελατών σας. Δώστε την απαραίτητη προσοχή στα σχόλια και τις κριτικές των πελατών, καθώς επίσης μπορείτε να τους ενθαρρύνετε τους «πιστούς» επισκέπτες σας να μπουν στη διαδικασία της κριτικής. Σας προσφέρουν γρήγορη ανατροφοδότηση (reviews) και ενημερώνεστε απευθείας για την γνώμη των επισκεπτών σας. Μέσω διαφόρων σχολίων πληροφορείστε για τις προτιμήσεις των πελατών και για τα όποια «καλώς ή κακώς κείμενα».




Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, μπορείτε να προχωρήσετε σε μία αυτοκριτική όσον αφορά τις επιλογές και τις τακτικές σας. Να αναλογιστείτε σε ποια σημεία χωλαίνει η επιχείρηση και τι ακριβώς λειτουργεί καλύτερα έτσι ώστε να βελτιώσετε ό,τι ακριβώς χρειάζεται!

Για παράδειγμα, υπάρχει κάποιο εποχιακό ποτό ή φαγητό, το οποίο έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση; Ουσιαστικά, το τμήμα σχολίων είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο δεδομένων για το εστιατόριο σας. Λειτουργεί σαν μια έρευνα σε πραγματικό χρόνο.

 
 

➵ TIP
Και μην ξεχνάτε ότι απαντάμε πάντα με ευγένεια και επαγγελματισμό και στις καλές και στις κακές κριτικές!
 
 





 


#7 Ενισχύστε την επιχείρησή σας μέσω διάφορων πλατφορμών
Καταχωρίστε σήμερα την επιχείρησή σας στο Google my Business και στο Trip advisor και επωφεληθείτε από τα δωρεάν εργαλεία της Google. Αν κάποιος σας ψάχνει τοπικά αυτός είναι ένα εύκολος τρόπος να σας βρει! Θυμηθείτε ότι τα reviews που αναφέραμε προηγουμένως μπορούν να σας απογειώσουν στις προτιμήσεις των πελατών.



Ένα πλήρες προφίλ της επιχείρησή σας στο Google my Business δίνει τη δυνατότητα προβολής των στοιχείων επικοινωνίας σας, των φωτογραφιών του χώρου και των βαθμολογιών των πελατών.

Και το καλύτερο; Δεν κοστίζει τίποτα!
 
 

#8 Διαφημιστείτε τώρα Online!!!
Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε νέους πελάτες είναι η διαφήμιση επί πληρωμή στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter) και τα Google ads. Σαφώς, η κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της ανάγκες και για αυτό το λόγο πρέπει να βρείτε την διαδικτυακή πλατφόρμα που ταιριάζει σε αυτήν, ώστε να μην ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματα σας. Συμβουλευτείτε άμεσα μια εταιρεία Digital marketing ώστε να σας κατευθύνουν σωστά και αποτελεσματικά.
 

 
Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μία επιτυχημένη επιχείρηση προϋποθέτει ένα σωστό στρατηγικό σχεδιασμό marketing. Βρείτε γρήγορα την ταυτότητά σας και προχωρήστε άμεσα στη διαφημιστική υλοποίηση για να μετατρέψετε τους online επισκέπτες σας σε πραγματικούς επισκέπτες και πελάτες σας!

 
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε τους κατάλληλους τρόπους προώθησης για την επιχείρησή σας!
 
 






 
Share: