BLOG

Instagram: The Top Social Media Channel
29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Instagram: The Top Social Media Channel


Τα τρία τελευταία χρόνια η διαδικτυακή πλατφόρμα του Instagram κερδίζει ολοένα και περισσότερους χρήστες, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί στο επίκεντρο του Digital marketing και κατά συνέπεια στο πλάνο ανάπτυξης των εταιρειών.




Αποτελεί το νούμερο 1 τρόπο επιτυχημένης διαφήμισης, ο οποίος οδηγεί στην αναγνωσιμότητα και την κερδοφορία. Σε οποιονδήποτε κλάδο κι αν δραστηριοποιείστε, η παρουσία σας στην πλατφόρμα του Instagram αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα «σημεία», στα οποία κάθε επιχείρηση οφείλει να εστιάσει και να «δουλέψει» για να κερδίσει μία επιτυχημένη παρουσία στο Instagram, να αυξήσει τους followers της και εν τέλει να κερδοφορήσει.




#1 Διαμορφώστε τη Ταυτότητα της Εταιρείας

Το «χτίσιμο» της ινσταγκραμικής εταιρικής σας σελίδας προϋποθέτει συγκεκριμένο ύφος και μοναδική ταυτότητα. Η αισθητική και το περιεχόμενο των φωτογραφιών καθώς και τα βίντεο συνδέονται με τα προϊόντα σας και τα ακολουθούν. Τα συγκεκριμένα εργαλεία ενδέχεται να απογειώσουν το brand σας, εάν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο.



Οι χρήστες παραμένουν συνδεδεμένοι στο Instagram καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η καλαισθησία κερδίζει την προσοχή τους. Πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση και να ακολουθείτε τις νέες τάσεις για να βελτιστοποιείτε το προφίλ σας ανάλογα με τις ανάγκες του.



 
#2 Ορίστε ένα σταθερό & συχνό ραντεβού αναρτήσεων

Το κοινό αρέσκεται στη συνήθεια και προτιμά τα «σταθερά ραντεβού» με τα αγαπημένα του brands. Ένας μόνιμος προγραμματισμός συγκεκριμένου αριθμού δημοσιεύσεων ημερησίως ή εβδομαδιαίως, χτίζει μία σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας με το κοινό και συνδέεται με ποικιλία προϊόντων.



Επιπρόσθετα, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις σας με σχετικά #hashtags, με ετικέτες προϊόντων όπου αναγράφονται οι τιμές τους (shopping tags) και με πρωτότυπες, σύντομες και ενδιαφέρουσες περιγραφές – λεζάντες.




#3 Εντάξτε τα Stories στο προφίλ σας

Ένα εξίσου δυνατό εργαλείο του Instagram είναι τα #stories. Είναι γρήγορα, άμεσα και χρησιμοποιούνται από όλους σχεδόν τους followers. Αποτελούν μία αγαπημένη ενασχόληση στη διάρκεια της ημέρας.

Τα stories που μπορείτε να ανεβάσετε χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: τα οργανικά και τα χορηγούμενα. Τα οργανικά πραγματοποιούνται χειροκίνητα και διατηρούν μία τακτικότατη επαφή με τους ακολούθους. Ενώ τα χορηγούμενα στόχο έχουν την προσέγγιση κι άλλων χρηστών και αγοραστών για την αναγνώριση του brand σας.



Το περιεχόμενο των stories ποικίλει ανάλογα με το είδος της επιχείρησης. Ως story μπορεί να επιλεχθεί ένα βίντεο με κάποιο μήνυμα, μία φωτογραφία ή μία σειρά φωτογραφιών. Ακόμη θα μπορούσατε να επιλέξετε και το Live Video για μεγαλύτερη διαδραστικότητα.




#4 Αλληλεπιδράστε με τους χρήστες

Το Instagram είναι ένα διαδραστικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που προϋποθέτει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους χρήστες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, οφείλετε να απαντάτε ευγενικά σε όλα τα μηνύματα (inbox) που δέχεστε στο εταιρικό σας προφίλ και να εξυπηρετείτε το κοινό σας.



Επίσης, σχολιάστε θετικά και αντιδράστε (like) στις φωτογραφίες διαφόρων χρηστών, όπου απεικονίζονται τα προϊόντα σας ή οι υπηρεσίες σας.
Ενθαρρύνετε τους πελάτες και τους συνεργάτες σας να προχωρήσουν σε δημοσίευση φωτογραφιών επισημαίνοντας (tag/mention) την επωνυμία  της επιχείρησής σας.

Μπορείτε ακόμη να «ακολουθήσετε» (follow back) και πολλούς πιστούς σας ακολούθους, «δυναμώνοντας» τη μεταξύ σας σχέση.




#5 Πραγματοποιήστε Giveaways & Συνεργαστείτε με Influencers

Οι χρήστες «ακολουθούν» και παρακολουθούν τις ζωές διαφόρων ανθρώπων που για κάποιο λόγο βρίσκονται στην επικαιρότητα. Επηρεάζονται από τον τρόπο ζωής τους και πολλές φορές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι χρησιμοποιούν και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.



Ανάλογα με το προϊόν που εμπορεύεσθε και αν αυτό σας το επιτρέπει, μπορείτε να συνεργαστείτε με κάποιο πρόσωπο-Influencer που θα διαφημίσει το προϊόν σας και αυτό με τη σειρά του θα λάβει την επιθυμητή αναγνωσιμότητα (brand awareness)  και εν συνεχεία θα σας αποφέρει και τις επιθυμητές πωλήσεις. Όσο πιο αναγνωρίσιμο είναι το πρόσωπο που θα επιλέξετε, τόσο πιο «δυνατή» διαφήμιση, θα επιτύχετε.

Ένας άλλος επιτυχημένος και δοκιμασμένος τρόπος επίτευξης αναγνωσιμότητας είναι η διεξαγωγή μικρών ή μεγάλων διαγωνισμών (giveaways). Ενεργοποιείτε το κοινό σας, το παροτρύνετε να ασχοληθεί με το προϊόν σας και να σας «συστήσει» με νέους χρήστες (μέσω του mention).




#6 Extra tips

> Προσθήκη link ιστοσελίδας
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί η σημαντικότητα της προσθήκης του link της ιστοσελίδας σας στο προφίλ σας στο Instagram. Αποτελεί μία απαραίτητη και πολύ χρήσιμη ενέργεια. Ο χρήστης δεν ξοδεύει χρόνο για να σας αναζητήσει διαδικτυακά. Τον οδηγείτε απευθείας στον ιστότοπό σας, εύκολα και γρήγορα.

> Αίτηση για σήμα επαλήθευσης (verification badge)
Η σελίδα σας μπορεί να αποκτήσει αξιοπιστία με τη «βούλα» του Instagram. Το σήμα επαλήθευσης του Instagram συνήθως δίνονταν σε Influencers ή μεγάλες πολυεθνικές.

Πλέον ο εκάστοτε χρήστης ή επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί γι’ αυτό. Θα πρέπει, ωστόσο, να πληροίτε και ορισμένες προϋποθέσεις (όπως: μοναδικότητα, αυθεντικότητα κλπ.) για να το αποκτήσετε. Αυτό θα προσδώσει κύρος στο προφίλ της επιχείρησής σας.  





Επομένως, η σωστή και προσεκτική διαχείριση των Social Media μίας επιχείρησης είναι άκρως σημαντική διαδικασία, η οποία πολλές φορές επηρεάζει την πορεία και τα κέρδη της εταιρείας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η παραχώρηση διαχείρισης σε επαγγελματίες του χώρου, αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για εσάς.

Η ομάδα της FEDENET αποτελείται από ένα έμπειρο και άριστα καταρτισμένο τμήμα Digital Marketing, το οποίο φροντίζει και εξυπηρετεί μοναδικά τον εκάστοτε πελάτη ανάλογα με τις ανάγκες του.
Εμπιστευτείτε μας!

"Inspiring Success to You!"


 
Share: