BLOG

Πώς οι επαγγελματικές φωτογραφίες ενισχύουν την αξιοπιστία του e-shop σας
05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Πώς οι επαγγελματικές φωτογραφίες ενισχύουν την αξιοπιστία του e-shop σας

Στην Covid εποχή, συνειδητοποιήσαμε όλοι το βαθμό που το διαδίκτυο έχει πλέον μπει στις ζωές μας. Σε μία πρωτοφανή περίοδο για την ανθρωπότητα, το ίντερνετ ήταν σε πολλές περιπτώσεις η μόνη διέξοδος των επιχειρήσεων για έσοδα. Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις εν μέσω lockdown, αυξήθηκαν στο 171%.

Τώρα που πλέον φτάνουμε στην έξοδο της Covid περιόδου, παρατηρούμε με ενδιαφέρον πόσο άλλαξαν οι συνήθειες του καταναλωτικού κοινού, αλλά και πόσο γρήγορα προσαρμόστηκαν οι επιχειρηματίες σε αυτές. Οι εξελίξεις φυσικά έφεραν εκτός από e-shops, επαγγελματικές σελίδες στα social media και ανάπτυξη νέων δικτύων όπως το tik tok και όσοι αντιλήφθηκαν έγκαιρα απόλαυσαν και τα οφέλη.

Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο κενό φαίνεται πως υπάρχει στο κομμάτι της παρουσίασης των προϊόντων σε πολλά e-shops, καθώς παρατηρείται συχνά οι φωτογραφίες να είναι χαμηλής ανάλυσης ή να έχουν αντληθεί από κατάλογο. Η χρήση χαμηλής ευκρίνειας φωτογραφικού υλικού στερεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα αξιοπιστία, σοβαρότητα και ανταγωνιστικότητα. 



Στα μάτια του υποψήφιου καταναλωτή, ένα εμπόρευμα που φαίνεται να έχει φωτογραφηθεί πρόχειρα, αντανακλά μία πρόχειρη εικόνα για όλο το e-shop με αποτέλεσμα να χάνουμε την εμπιστοσύνη του πελάτη.

Είναι λοιπόν σημαντικό να επενδύουμε χρόνο και πόρους στη σωστή φωτογράφηση των προϊόντων μας, καθώς είναι η βιτρίνα μας. Η συνεργασία με ένα digital agency που θα φροντίσει συνολικά την εικόνα μας προς το κοινό, μέσα από τη φωτογράφηση, τη βιντεοσκόπηση και τη σωστή δομή των social media, θα μας εξασφαλίσει νέο κοινό, αύξηση στις πωλήσεις και αξιοπιστία.
  

Μία καλή παρουσίαση των προϊόντων/υπηρεσιών μας πρέπει να έχει:
  • Φωτογραφίες καλής ανάλυσης από επαγγελματικό εξοπλισμό
  • Πολλές φωτογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες
  • Λευκό φόντο, ώστε η προσοχή να πέφτει στο προϊόν
  • Δυνατότητα zoom, ώστε να μπορεί κανείς να διακρίνει λεπτομέρειες του προϊόντος 

 
Στην FDN GROUP παρέχουμε 360° υπηρεσίες, υποστηρίζοντας το σύνολο της ψηφιακής σας εικόνας, από το λογότυπο και το branding έως και το digital marketing & τις πωλήσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Share: