BLOG

Κάνε την επιδότηση ΕΣΠΑ για eshop να αξίζει
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Κάνε την επιδότηση ΕΣΠΑ για eshop να αξίζει

Την Παρασκευή, 12/2/2021 ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 100% επιδότηση όσον αφορά τη δημιουργία νέου ηλεκτρονικού καταστήματος για επιχειρήσεις λιανεμπορίου.

Αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για όσους δεν έχουν ήδη ένα ηλεκτρονικό κατάστημα να εισαχθούν στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ένας χώρος που συνεχώς αναπτύσσεται και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία και τα συνεχή lockdown που προκύπτουν από αυτή. 

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι νεοεισερχόμενοι επιχειρηματίες στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα που χρειάζεται μία απολύτως επαγγελματική προσέγγιση για να επιτύχει.

Στο άρθρο αυτό έχουμε συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές συμβουλές που θεωρούμε ότι πρέπει να λάβει υπόψη του ο εκάστοτε επιχειρηματίας που θα δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα. 


Φροντίστε για την υψηλή αισθητική του e-shop σας

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πρέπει να αποπνέει κύρος και εμπιστοσύνη. Είναι χιλιάδες τα e-shops που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, τα οποία δεν μπορούν να πουλήσουν επειδή οι χρήστες δεν τα εμπιστεύονται για τις αγορές τους. Φροντίστε το όπως το φυσικό σας κατάστημα όπου εκεί κάνετε το καλύτερο δυνατό για να προσεγγίσετε αγοραστικό κοινό μέσα σε αυτό.






Βελτιστοποιήστε το περιβάλλον του eshop για κάθε συσκευή

Το 70-80% των υποψήφιων πελατών εισέρχεται στο eshop μέσω της κινητής του συσκευής. Ο δυνητικός αγοραστής κάνει πλέον την πλοήγηση του κυρίως μέσω αυτών των συσκευών. Θα πρέπει να δώσετε πολλή προσοχή στη βελτιστοποιημένη εμφανιση και λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σε κάθε συσκευή.


Φροντίστε για την άψογη λειτουργικότητα του e-shop σας για να βοηθάει σε κάθε βήμα και να μην στέκεται εμπόδιο

Τα περισσότερα eshops πιθανόν να παρουσιάζουν μία ή και περισσότερες δυσλειτουργίες που οδηγούν σε σημαντική απώλεια πωλήσεων. Αυτό συμβαίνει, είτε από απροσεξίες και παραλείψεις της εκάστοτε κατασκευάστριας εταιρείας, είτε γιατί η κατασκευή του e-shop βασίζεται σε κάποια πλατφόρμα και plugins που δεν δημιουργήθηκαν για το σκοπό τον όποιο χρησιμοποιούνται. Φροντίστε η κάθε λειτουργία του eshop σας να είναι σωστή και ειδικά η διαδικασία παραγγελίας να αποτελεί μία απλή και εύκολη υπόθεση για τον καταναλωτή.


Προσέξτε την ποιότητα των προϊόντων - υπηρεσιών, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία & διατήρηση πελατολογίου

Για να προσελκύσετε επισκέπτες και πελάτες στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα πρέπει να φροντίσετε την ποιότητα των προϊόντων - υπηρεσιών που προσφέρετε. Άλλωστε αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που διατηρεί και το φυσικό σας κατάστημα και σας βοηθά να συνεχίσετε να λειτουργείτε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Θα πρέπει να φροντίσετε και το service των πελατών σας. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε εκεί για την άμεση επίλυση των αποριών τους ή για ό,τι χρειαστούν.




Δημιουργήστε ή Αναγνωρίσετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα και επενδύστε σε αυτό.

Κάθε επιχείρηση διαθέτει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Είναι πολύ σημαντικό να το αναγνωρίσετε, να επενδύσετε σε αυτό και να το εκμεταλλεύεστε συνεχώς και στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτό θα κάνει τον χρήστη να σας επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα eshops που υπάρχουν. 


Φροντίστε να υπάρχει επεκτασιμότητα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, γιατί οι ανάγκες σας δεν μένουν σταθερές.

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι ανάγκες των ηλεκτρονικών καταστημάτων μεταβάλλονται συνεχώς και ότι ο αυξημένος ανταγωνισμός που υπάρχει οδηγεί στην ανάγκη για νέες λειτουργίες που είτε αφορούν το marketing είτε την οργάνωση της επιχείρησης απέναντι στον πελάτη.


Αποκτήστε ισχυρούς συνεργάτες σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν την ηλεκτρονική σας παρουσία

Η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, οι αποστολές, οι πληρωμές, οι φωτογραφίσεις και η εξυπηρέτηση πελατών είναι μόνο κάποιες από τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε και θα χρειάζεστε συνεχώς για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Η ποιοτική παροχή υπηρεσιών είναι πολύ σημαντική καθώς θα καθορίσουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τη δική σας παρουσία ως ηλεκτρονικό κατάστημα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε τους καλύτερους για κάθε υπηρεσία που λαμβάνετε. 





Φροντίστε να διαθέτετε αξιόπιστο και ολοκληρωμένο marketing

Εφόσον όλα τα παραπάνω είναι όπως πρέπει να είναι, αυτό που υπολείπεται για μία επιτυχημένη πορεία είναι να προωθήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν στην αγορά χιλιάδες εταιρείες που υπόσχονται τα πάντα και εμφανίζονται ως ειδήμονες. Δώστε βάση στην εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία που θα σας αναλάβει. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό marketing χωρίς να χρειαστεί να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό.


Κατανοήστε τα νέα οικονομικά μεγέθη και λειτουργήστε βασισμένοι σε αυτά.

Τα οικονομικά μεγέθη καθώς και η κατανομή του συνολικού budget είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με αυτά του φυσικού σας καταστήματος. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ανταγωνισμός είναι σαφώς μεγαλύτερος καθώς δεν ανταγωνίζεστε μόνο τα καταστήματα της γύρω περιοχής αλλά όλης της Ελλάδα και όχι μόνο. Ταυτόχρονα όμως και οι πιθανές ευκαιρίες και οι δυνατότητες πώλησης είναι πολύ μεγαλύτερες καθώς απευθύνεστε σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. Συζητήστε λοιπόν με τους συνεργάτες σας και ακούστε τη γνώμη τους καθώς με την εμπειρία που διαθέτουν θα σας οδηγήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς την επιτυχία.



Η FDN GROUP με την πλατφόρμα Appwise σας παρέχει ένα μοναδικό πακέτο υπηρεσιών που οδηγεί σε ένα πραγματικά ολοκληρωμένο και πλήρως αποδοτικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Επίσης, σας παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες digital marketing για να προσεγγίσετε με το βέλτιστο τρόπο τους νέους σας πελάτες. 

Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε πλήρως για τις υπηρεσίες μας καθώς και να σας παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο demo με την πλατφόρμα Appwise, έτσι ώστε να γνωρίσετε τις δυνατότητες που μπορείτε να έχετε στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

 



 
Share: